rafiki, wykręć fotel i sprawdź sprężyne
[O1] pytanie o opadające zegary
Zwiń
X
-
[O1] pytanie o opadające zegary
Witam
Wiem,ze było sporo tematów o zegarach :lol:,ale nie spotkałem się z takim pytaniem .
Mam pytanie do znawców tematu "opadające zegary",czy jest możliwość,że mam uszkodzoną kostkę stacyjki i dlatego np.opadają mi wskazówki :?:
Dlaczego pytam,dlatego,że gdy odpalam samochód (kluczyk jest w pozycji rozrusznika ) to wskazówki podnoszą się,a gdy auto już odpali i kluczyk wróci na pozycję zapłonu wskazówki opadają na dół.
Czy ma to jakiś związek ze sobą :?:
-
-
W czasie gdy kluczyk jest w pozycji rozruchu większość odbiorników prądu jest rozłączana,np.radio,światła i in.W tym momencie zestaw wskaźników jest zasilony nieprawidłowo "z drugiej strony" i wskazówki wstają.
Wyjmij sobie bezpiecznik nr 15 (w czwartym rządku od góry,piąty z lewej) i wskazówki będą działać po uruchomieniu silnika,tylko po wyłączeniu będą się kasowały ustawienia(ilość przejechanych km.średnie zużycie paliwa itd).
W najbliższym czasie powinieneś naprawić zestaw wskaźników.Zbilansowana dieta to piwo w obu dłoniach.
Komentarz
-
-
[O1]
JanuszSz, Powiedz mi dlaczego tak się dzieje,że jak wyjmę bezpiecznik to zegary działają i co w takim razie mam do naprawy :?:
Prywatnie zajmujesz się tego typu sprawami :?:
A i jeszcze jedno,czy jak będę długo jeździł tak z wyjętym bezpiecznikiem to może coś jeszcze się rozpierniczyć :?:
Komentarz
-
-
Do naprawy masz standardowe pozycje,czyli poprawienie lutów na rezystorach po drugiej stronie stabilizatora na płycie zestawu wskaźników,na stabilizatorze i ewentualne inne zauważone utlenione luty.Wszystko w swoim poradniku opisał Shico.
Sam się tym nie zajmuję,czasami pośredniczę jedynie,bo wiem kto to dokładnie i dobrze naprawia.
Czy można z tym długo jeździć nie wiem,gdyż nikt jeszcze nie próbował,tylko szybko naprawiał.Zbilansowana dieta to piwo w obu dłoniach.
Komentarz
-
-
byłem ze swoimi zegarami u elektryka, poprawił pare lutów ale nic nie pomoglo, stwierdzil ze ten stabilizator tle może być uszkodzony(niby od tego można zacząć), znalazłem na necie taki stabilizator, kosztuje prawie 60zł i zastanawiam się czy go kupić, czy inne zegary, jeśli nie stabilizator to 60zł w plecy, używane zegary ok 150zł i w sumie też nie ma pewsności czy sie za jakiś czas nie zje**e
Komentarz
-
Komentarz